Vanuit kansloze positie was Jeffrey de Zwaan zaterdagavond nog dichtbij een kwartfinaleplek op het WK Darts. The Black Cobra redde het echter net niet tegen Peter Wright.

De Leidschendammer liep vanaf het begin meteen achter de feiten aan. Scoren was Wright de betere en op de finishes strafte Snakebite alle missers van De Zwaan af.

Wright kwam 3-0 in sets voor en de wedstrijd leek gespeeld, zeker toen de Schot ook nog op 2-0 kwam in de vierde set. Een 80 finish van de 23-jarige Nederlander in de vierde set leidde een heuse comeback in. Via tops werd het 3-1 in sets, om vervolgens met een 64 finish en een 13-darter de achterstand verder te verkleinen.

In de zesde set was Wright één leg van de zege verwijderd, maar de nummer zeven van de plaatsingslijst kon niet binnen vijftien pijlen finishen. De Zwaan ontsnapte en dwong via dubbel 4 een beslissende set af.

De Zwaan pakte vervolgens ook nog een break voorsprong in zet zeven, maar moest vervolgens ook zijn eigen leg weer inleveren. Een spannende verlenging ontstond, maar De Zwaan kon zich geen kansen op een break verschaffen. Een slechte eigen leg van The Black Cobra in leg acht werd hem uiteindelijk fataal. Wright gooide 25 uit en bereikte voor de vijfde keer in zijn carrière de laatste acht op het wereldkampioenschap.

Peter Wright (96.39) 4-3 (94.80) Jeffrey de Zwaan (3-2, 3-1, 3-0, 2-3, 1-3, 2-3, 5-3)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *